reklama

Vianocne pripravy

Uz len 4 tyzdne do Vianoc, a ja som este nezacala s nakupmi. Pre fanatika kucharskeho umenia by take pripravy mali zacat najneskor 2 mesiace dopredu (teda pre mna tu za kanalom, v Anglicku), kedze taky fanatik nielen pecie, vari, ale rucne vyraba aj darceky pre svojich najblizsich (vid obr.)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Toto je jedna z veci, ktore si tu ostrovcania velmi cenia a zaplatili by pre ne cez nos. Mozno ani nie s radostou (kazdy Anglican ma rad 'kupu za babku'), ale kedze vyrobca si ich hodnoti vysoko, zakaznik nema na vyber. Aspon ten bez vynaliezavosti alebo ten s tucnejsou penazenkou, ktory vysoke ceny povazuje skor za privilegium.

Kedze mnohi z nas si o take privilegia nestoja, rucne vyrobene originalne darceky pre pribuznych mozu uplne nahradit, ci prevysit cenu drahych produktov slniacich sa na polickach obchodov. Staci jednoduchy napad, originalne balenie a darcek je 'ako z Tuzexu' .

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Asi pred 2 rokmi som objavila jeden z takych napadov v mesacniku pre gurmanov a tak Vam ho tu teraz ponukam:

Nakupit:

-vodka (350 ml)

-hrozienka (300g)

-hnedy cukor ('muscovado', ak je dostupny, 200 g)

1 caj.lyz. zmes korenia na pecenie kolacov (mlete: zazvor, skorica, muskatovy orech, klinceky)

-susene brusnice (150 g)

- kora a stava z 1 velkeho pomaranca

Recept (na 1x 350ml flasu, 20 min. priprava, marinovat 2 tyzdne):

Vsetko dajte do sklenenej litrovej zavaraninovej flase alebo do niecoho modernejsieho s tesnenim. Pretraste poriadne a nechajte marinovat 2 tyzdne. Po uplinuti 2 tyzdnov, otvorte a prelejte cez jemne sitko do krcahu. Pripravte si darcekovu flasu a prelejte vodku cez lievik do flase. Uzatvorte.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dekoracia:

pekna masla a dlhy tenky pasik papiera s rucnym napisom: ' Pomarancovo-hrozienkova vodka s brusnicami'. (ci nieco podobne)

Andrea Russell

Andrea Russell

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vydata a zijuca vo V.Britanii. Rodinny prirastok- anglicky chrt, najvacsia zaluba - kucharcenie, gastronomia a pod. Som ucitelka klavira a vo volnom case kucharka v skvelej restauracii. Zoznam autorových rubrík:  November 2005December 2005SladkeSlaneVianocneRestauracneGurmansky slovnikSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu